Onderzoek PRA-162641

Omschrijving

Geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel voor de behandeling van een infectie met het Respiratoir Syncytieel virus (RSV)

Gezochte deelnemers

man, gezond, 18 - 55 jaar

Duur en bezoeken

7-11 dagen verblijf + eventueel 5 korte bezoeken

Bijzonderheden

  • Je rookt niet 
  • Je Body Mass Index (BMI) is tussen de 18 en 30 kg/m2. De BMI geeft de verhouding tussen het lichaamsgewicht in kilogrammen en de lengte in meters weer.
  • Dit is een onderzoek met radioactief (14C) gemerkte medicatie.
  • Tijdens het onderzoek zal er eenmalig een darmsonde ingebracht worden voor een periode van 6 uur. Dit is een dun buigzaam slangetje dat via de neus, keel, slokdarm en maag uitkomt in de twaalfvingerige darm. Deze sonde wordt ingebracht door een specialist (gastroenteroloog) van het Martini Ziekenhuis.
  • Om te bepalen of je geschikt bent voor deelname aan dit onderzoek, zal je medisch worden gekeurd.

Vergoeding

Je krijgt een bruto vergoeding van € 2054,- voor deelname aan één van groepen, ongeacht de dag van vertrek. Voor ieder kort bezoek dat nodig is, ontvangt u een bruto vergoeding van € 72,-.

Reiskosten worden vergoed op basis van kilometers (€0,19 netto per kilometer) met een minimum van €12,- en een maximum van €160,- (840 kilometer) per retour, ongeacht de wijze van vervoer.

Periode

Het onderzoek bestaat uit 1 periode waarbij je minimaal 7 dagen (6 nachten) in ons onderzoekscentrum in Groningen (locatie Martini) zal verblijven, met een mogelijke verlenging tot 11 dagen (10 nachten). Dit is afhankelijk van de radioactiviteit uitslagen.

Mocht na de verlenging de vereiste waarde nog niet gehaald zijn, dan dien je mogelijk nog 1 – 5 korte bezoeken te brengen aan ons onderzoekscentrum.

Het RS Virus

Het Respiratoir Syncytiaal virus (RSV) is een verkoudheidsvirus verwant aan het griepvirus. (RVS= respiratoir verkoudheidsvirus). Het veroorzaakt een infectie in de luchtwegen. Het RSV is de belangrijkste oorzaak van luchtweginfecties bij jonge kinderen. 

Je kan je aanmelden voor één van deze groepen via de aanmeldknop onderaan de pagina

Groep 1a

22 feb - 18 mrt 2017

Verblijf

22 - 28 feb

Met mogelijke uitloop tot

4 mrt

Kort bezoek

6 mrt
9 mrt
12 mrt
15 mrt
18 mrt

Groep 1b

23 feb - 19 mrt 2017

Verblijf

23 feb - 1 mrt

Met mogelijke uitloop tot

5 mrt

Kort bezoek

7 mrt
10 mrt
13 mrt
16 mrt
19 mrt

Andere geschikte onderzoeken

Bel mij terug

We bellen terug tijdens kantooruren binnen 3 werkdagen.

Bel mij terug
  • ?
  • ?